فروشگاه اینترنتی ای خرید
02188929314
کابل ساتا چیست | کابل sata چیست | تفاوت کابل ساتا با کابل PATA | سرعت کابل ساتا | کاربردهای کابل ساتا | انواع کابل sata | آرایش سرا

کابل ساتا چیست و چه کاربردهایی دارد

کابل ساتا چیست و چه کاربردهایی دارد

کابل ساتا یک استاندارد IDE است که برای اولین بار در سال 2001 برای اتصال دستگاه هایی مانند درایو نوری و هارد دیسک به مادربرد منتشر شد. اصطلاح ساتا به طور کلی به انواع کابل ها و اتصالات مربوط به این استاندارد اشاره دارد. این کابل ها برای انتقال داده با نرخ های بالا (از 1.5 تا 6 گیگ در ثانیه) کاربرد دارند.

کابل ساتا چیست کابل ساتا چیست,کابل sata چیست,تفاوت کابل ساتا با کابل PATA,سرعت کابل ساتا,کاربردهای کابل ساتا

کابل ساتا به عنوان جایگزین PATA، برای اتصال دستگاههای ذخیره سازی داخلی یک کامپیوتر مورد استفاده قرار می گیرد. دستگاههای ذخیره سازی متصل شده به کامپیوتر با استفاده از کابل ساتا می توانند خیلی سریعتر از دستگاه های متصل شده با کابل  PATA، داده ها را انتقال دهند.

کابل های ساتا کابل های طولانی و 7 پین هستند. هر دو انتهای آن مسطح و نازک است که اغلب با زاویه 90 درجه برای مدیریت بهتر کابل ساخته می شوند. یکی از قسمت های انتهایی به یک درگاه در مادربرد متصل می شود که معمولاً دارای ساتا است و دیگری (مانند انتهای زاویه دار) به پشت دستگاه ذخیره سازی مانند یک دیسک سخت ساتا متصل می گردد.

کابل ساتا در موارد زیر کاربرد دارد:

  • رایانه های شخصی
  • سرورهای سطح ورودی
  • سیستم های ذخیره سازی شبکه ای در سطح ورودی

کابل ساتا چیست کابل ساتا چیست,کابل sata چیست,تفاوت کابل ساتا با کابل PATA,سرعت کابل ساتا,کاربردهای کابل ساتا

اتصال هارد دیسک به مادربرد

اولین کاربرد کابل ساتا اتصال یک هارد داخلی به مادربرد کامپیوتر است. میزان انتقال داده ها در کابل ساتا از سرعت خوبی برخوردار می باشد. نسخه 1 کابل ساتا می تواند 1.5 گیگابایت داده را در هر ثانیه انتقال دهد. نسخه 2 کابل ساتا می تواند 3 گیگابایت بر ثانیه منتقل کند. نسخه 3 می تواند 6 گیگابایت بر ثانیه منتقل کند.

هارد دیسک به هارد دیسک

اگر در کامپیوتر خود دو هارد دیسک دارید، می توانید از کابل ساتا برای اتصال این درایوها به یکدیگر استفاده کنید. همچنین می توان درگاه های ساتا را روی هارد دیسک ها تنظیم کرد تا دیسک سخت اصلی و هارد ثانویه را نیز مشخص کرد. این درگاه های ساتا با حرکت دادن یک میله پلاستیکی کوچک از یک پین به دیگری تنظیم می شوند.

اتصال هارد دیسک های خارجی به کامپیوتر

هارد دیسک های خارجی همچنین می تواند با اتصالات ساتا مورد استفاده قرار بگیرند. البته با توجه به این که هارد دیسک نیز خود دارای یک اتصال ساتا است. به این اتصال، ساتا خارجی یا eساتا گفته می شود. در واقع eساتا اطلاعات را به هارد دیسک خارجی منتقل می کند.روش کار این است که هارد دیسک به اتصال eساتا در پشت رایانه متصل می شود و در داخل کامپیوتر، همان اتصال ساتا داخلی با مادربرد ایجاد می گردد درست مثل اینکه هارد در داخل کیس ثابت می باشد.کاربردهای کابل ساتا

در سال 2004 سازندگان کابل ساتا کابل eساتا را تولید کردند که با همان سرعت کابل ساتا کار می کند اما طراحی آن به گونه ای است که دقیقاً مانند یک کابل USB به یک کامپیوتر خارجی متصل می شود. این کابل ها در هر وسیله ای که بتواند از کابل eساتا استفاده کند، قابل استفاده هستند و توسط درگاه eساتا می توانند به هر دستگاهی وصل شوند.

کابل ساتا چیست کابل ساتا چیست,کابل sata چیست,تفاوت کابل ساتا با کابل PATA,سرعت کابل ساتا,کاربردهای کابل ساتا

کابل های مبدل ساتا

در صورت نیاز به تبدیل نوع کابل قدیمی به ساتا یا تبدیل ساتا به انواع اتصال دیگر، آداپتورهای مختلفی وجود دارد که می توانید آنها را خریداری کنید. به عنوان مثال اگر می خواهید دیسک سخت را از طریق اتصال USB استفاده کنید، مانند پاک کردن درایو، مرور داده ها یا تهیه نسخه پشتیبان از پرونده ها، می توانید یک آداپتور ساتا به USB خریداری کنید.کاربردهای کابل ساتا

تفاوت کابل ساتا با کابل PATA در چیست؟

ساتا مخفف Serial ATA است، در حالی که PATA مخفف Parallel ATA است. هر یک از این کابل ها از روش های مختلف برای رمزگذاری و انتقال داده ها به صورت الکترونیکی استفاده می کنند. سرعت انتقال داده ساتا بالاتر از PATA است. کابل ساتا در مقایسه با کابل پاتا، از مزایای ارزانتر بودن کابل و همچنین قابلیت تعویض در دستگاههای داغ برخوردار است. تعویض گرم بدان معنی است که می توان کابل ساتا را درون دستگاه ها بدون خاموش کردن کل سیستم جایگزین کرد. در صورتیکه اگر بخواهید از کابل پاتا استفاده کنید، باید کامپیوتر را قبل از تعویض هارد دیسک خاموش کنید.

کابل ساتا چیست | کابل sata چیست | تفاوت کابل ساتا با کابل PATA | سرعت کابل ساتا | کاربردهای کابل ساتا | انواع کابل sata | آرایش سرا

افزایش سرعت انتقال داده

سرعت انتقال ساتا بسیار بالاتر از PATA است. 133 مگابایت در ثانیه سریعترین سرعت انتقال ممکن با دستگاه های PATA است ، در حالی که ساتا از سرعتهایی در حدود 750 مگابایت در ثانیه پشتیبانی می کند.کاربردهای کابل ساتا

پشتیبانی از درایوهای بیشتر

چهار تا شش اتصال ساتا در مادربرد رایانه وجود دارد که امکان اتصال چندین دیسک سخت ساتا را فراهم می کند. معمولاً فقط دو اتصال PATA در مادربرد رایانه وجود دارد از چهار درایو سخت PATA پشتیبانی می کند.

 افزایش جریان هوا

کابل های ساتا همچنین نسبت به کابل PATA از نظر اندازه کوچکتر هستند. طراحی باریک تر باعث گردش جریان هوا در داخل کامپیوتر می گردد. امکان افزایش جریان هوا در داخل کامپیوتر و کاهش حرارت ایجاد می شود. جریان هوا بهتر می تواند به بهبود وضعیت کلی کامپیوتر کمک کند.کابل های ساتا بسیار کوچکتر از کابل های روبان مانند پاتا هستند. بنابراین مدیریت آن ها بسیار راحت تر می باشد؛ زیرا نیاز به فضای زیادی ندارند و در صورت لزوم می توان آن ها را آسانتر به هم گره زد.کابل ساتا چیست

مدیریت کابل و طول کابل آسان

مزیت دیگر ساتا نسبت به PATA، طول کابل برای اتصال هارد به مادربرد کامپیوتر است. حداکثر طول کابل PATA 18 اینچ است، در حالی که یک کابل ساتا می تواند طول 3.3 فوت (1 متر) داشته باشد. با این طول اضافی، شما انعطاف پذیری بیشتری نسبت به مکان نصب یک هارد در کیس کامپیوتر دارید.

در یک نتیجه گیری کلی:

چندین عامل وجود دارد که باعث شده ساتا بسیار برتر از PATA باشد و بزرگترین آن سرعت است. حداکثر سرعت PATA برابر با 133 مگابایت در ثانیه است. در حالیکه نسخه اول و آهسته ترین کابل ساتا قادر به دستیابی به میزان انتقال 150 مگابایت بر ثانیه است و نرخ انتقال داده ها در نسخه سوم آن  برابر با 600 مگابایت بر ثانیه است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
خانه
حساب کاربری من
وبلاگ