کارت صدا چیست ؟
کارت صدا چیست؟ کارت صدا به دستگاه خروجی صدا و یا صفحه صدا و یا برد صدا گفته میشود که میتوان بوسیله آن سیگنال صدا را از کامپیوتر دریافت و یا ارسال کرد. در واقع کارت صدا بردی است که میتواند سیگنال صدا را در کامپیوتر تولید و دریافت و سپس برای پخش در انواع اسپیکر و هدفون ارسال کند. در واقع کامپیوتر ها بصورت پیش فرض نیازی به کارت صدا ندارند ولی میتوان برای توسعه صوتی دستگاه مورد نظر از کارت صدا استفاده کرد تا بتوان بیشترین استفاده را از نظر صوت در دستگاه مذبور انجام داد.
اتصالات کارت صدا
همانطور که در تصویر مشخص است در قسمت پشتی کارت صدا میتوانید انواع خروجی و ورودی صدا را مشاهده کنید که با استفاده از انواع علائم و رنگ ها علامت گذاری شده اند. با استفاده از این ورودی و خروجی ها میتوانید به خوبی قسمت های مختلف کارت صدا را برای استفاده تشخیص دهید. این ورودی و خروجی های کارت صدا معمولا دارای سایز 3.5 میلی متری استریو میباشند.
- اولین خروجی که با رنگ زرد و یا سفید مشخص شده و نوشته Digital یا Digital Out بر روی آن درج شده برای استفاده از صدای فراگیر و یا استفاده برای اسپیکر های با صدای بلند کاربرد دارد و میتواند برای این موارد مورد استفاده قرار بگیرد.
- ورودی بعدی با نام Line in یا Sound in شناخته میشود که یک علامت فلش داخل امواج نیز بر روی ورودی آن درج شده است و برای اتصال انواع دستگاههای پخش صدا مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع این پورت ورودی صدا برای انواع دستگاهها نظیر DVD پلایرها و … برای ضبط صدای آنها در داخل کامپیوتر میباشد.
- میکروفون ورودی بعدی میباشد که با معمولا با رنگ صورتی مشخص میشود و یک علامت میکروفون بر روی آن درج شده است و برای اتصال میکروفون به کامپیوتر مورد استفاده قرار میگیرد.
- خروجی صدا یا اصطلاحا Sound Out یا Line Out که با رنگ سبز مشخص میشود از پر کاربردترین خروجی ها و پورت های کارت صدا میباشد که برای خروجی صدا و اتصال به انواع اسپیکر و هدفون و هدست مورد استفاده قرار میگیرد و میتواند سیگنال صدا را از کامپیوتر دریافت و به دیگر دستگاههای پخش صدا منتقل کند. بر روی این خروجی علامت یک فلش که به سمت خارج از امواج میباشد درج شده است. در این تصویر میتوانید خروجی دیگری نیز مشاهده کنید که دارای رنگ مشکی میباشد که همین کاربرد را دارد.
- خروجی FireWire نیز بر روی برخی از کارت های صدا وجود دارند که در این تصویر نیست ولی برای اتصال به انواع دوربین های ویدئویی دیجیتال کاربرد دارد.
- اتصال بعدی پورت MIDI یا Joystick است که برای اصتال به برخی دستگاههای خاص مورد استفاده قرار میگیرد و میتواند در برخی مواقع بسیار کاربردی باشد.
نکته :
معمولا در انتهای کابل ها نیز مشاهده میشود که برخی شرکتها از رنگهای مرسوم که در بالا به آن ها اشاره کردیم استفاده میکنند. بعنوان مثال برای اسپیکرها که میبایست از خروجی صدای سبز رنگ استفاده کنند در انتهای کابل رنگ سبز را استفاده میکنند که نشان دهنده این است که این کابل میبایست به خروجی سبز رنگ یعنی Line Out متصل شود.
موارد استفاده از کارت صدا کامپیوتر
در پایین مواردی را اشاره خواهیم کرد که کارت صدا میتواند کاربرد فراوانی داشته باشد. شما میتوانید به راحتی از کارت صدا در اینگونه موارد استفاده کنید و بهترین نتیجه را از این گجت بگیرید.
- بازی
- مشاهده فیلم
- گوش دادن به موسیقی و CD های صوتی
- کنفرانس های صوتی و تصویری
- تولید و پخش MIDI
- نرم افزارهای آموزشی
- ارائه های تجاری برای بیزینس
- ضبط صدا
- تشخیص صدا
تاریخچه کارت صدا
برای بهتری متوجه شدن اینکه بدانید کارت صدا چیست قصد داریم تا کمی درباره تاریخچه این محصول به شما بگوییم. اولین کارت صدا با نام Gooch Synthetic Woodwind طراحی و ساخته شد تا در ترمینال Plato به کار بپردازد. این کارت صدا توسط Sherwin Gooch در سال 1972 ساخته شد که میتوانست در آن واحد 4 صدای موسیقی را شناسایی و پردازش کند.
کامپیوتر Apple II اولین کامپیوتری بود از کارت صدا بر روی کامپیوترهای خود استفاده کرد. کارت صدای Apple Music Synthesizer اولین کارت صدای استفاده شده توسط کمپانی اپل بود که بر روی کامپیوترهای این شرکت در سال 1978 نصب شد. این کارت صدا توسط کمپانی ALF Products Inc تولید و عرضه شده بود.
AdLib اولین کمپانی بود که برای کمپانی IBM کارت صدا تولید کرد. این کمپانی در سال 1987 توانست کارت صداهای با کیفیت را با استفاده از چیپست های کمپانی یاماها با نام Yamaha YM3812 sound chip تولید و روانه بازار کند.
در این مقاله تلاش کردیم تا خیلی ساده درباره کارت صدا و کاربردهای آن صحبت کنیم تا بتوانید تمامی پورت های این کارت صدا را بشناسید و درباره تاریخچه استفاده از کارت صدا نیز بیشتر بدانید. امیدواریم توانسته باشیم کمی در این باره که کارت صدا چیست، اطلاعاتی را به شما عزیزان ارائه کرده باشیم.
منبع : computerhope.com